
Eltefritt glutenfritt brød
Share
Brød
Oppskrift
Glutenfritt
Posted on 29. november 2024 by Kathrine Kragøe Skjelvan
Dette glutenfrie brødet er lyst, har sprø deilig skorpe og passer perfekt til salat, suppe og som sandwich med masse deilig pålegg.
Slik gjør du:
- Bland alt det tørre og rør litt. Ha deretter over vann og rør rundt. Ha over oljen og rør igjen.
- Dekk bollen med et håndkle eller liknende og la deigen heve i ca 2 timer.
- Ta deigen ut av bollen, og med godt med mel på hendene, former du deigen til et rundt brød.
- Dryss godt med mel i hevekurven og ha brødet over i kurven.
- La brødet stå og heve en times tid, ha deretter mel på et bakepapir og hvelv forsiktig hevekurven over papiret, forsett hevingen i en halvtime til mens ovnen og Bakepanna blir varm (250 – 300 grader over/undervarme).
- Når ovnen er varm, har du brødet med bakepapiret i den varme Bakepanna, og setter ned varmen til 230 grader. Etter 15 minutter tar du av lokket på Bakepanna og lar brødet steke i 30 minutter til.
Du trenger:
- 350 gram Schär mix B
- 100 gram Jytte Arv
- 50 gram fullkorn rismel
- 1 ss gjær
- 5 dl kaldt vann
- 2 ss olivenolje
- 1 1/2 ts salt
Kjekt å ha:
- Bakepanna i støpejern
- Hevekurv
- Bakebolle
- Bakepapir
- Slikkepott